Er zijn best wel veel situaties waarin een zakje handig uit zou komen. Je wil bijvoorbeeld een cadeautje samenstellen voor iemand waarbij je diverse snoepjes bij elkaar wil kunnen voegen. Wil je voor jezelf voedingsmiddelen kunnen bewaren? Ook dan zijn bepaalde zakken een goede oplossing. Er zijn echter zo ontzettend veel soorten zakken die je kan aanschaffen. De een geschikter dan de ander afhankelijk van het doel ervan. In deze tekst zul je kennis maken met twee verschillende soorten zakken: de stazakken en blokbodemzakjes. Het zijn twee fantastische producten waar je veel mee doen kunt. Lees maar heel snel verder en doe inspiratie op.

Stazakken en hun functie

Stazakken dus, hoe zit het daar mee? Wat zijn het eigenlijk voor een soort zakken? Stazakken zijn zakken die ten alle tijden rechtop zullen blijven staan, waar je ze ook mee vult. Dit is erg handig. De bovenkant is hersluitbaar waardoor je er makkelijk dingen uit kunt halen en ook kun je de zak gemakkelijk bijvullen. Je zou zulke stazakken kunnen gebruiken voor het bewaren van voedingsmiddelen. Je kunt er bepaalde kruiden in bewaren, pasta, vloeistoffen kunnen erin, et cetera. Geen last meer van open pastaverpakkingen die vervolgens omvallen waardoor alles door de la verspreid ligt. In de volgende alinea lees je over de blokbodemzakjes.

Dit kun je met blokbodemzakjes

Wat zijn blokbodemzakjes dan en wat kun je ermee? Blokbodemzakjes, de naam zegt het al, hebben een rechthoekige onderkant (in de vorm van een blokje dus). Dit soort zakjes worden vaak gebruikt om snoep in te doen. Dropjes, nootjes, een hele snoepmix, wat je ook maar leuk en lekker vindt. Je zou dit dus zelf fantastisch kunnen gebruiken voor het bewaren van snoep. Ook de situatie van dat cadeautje van het intro is heel erg van toepassing. Op die manier heb je de snoep mooi verpakt.

De varianten stazakken en blokbodemzakjes

Er zijn diverse varianten van de hierboven besproken zakken. Beide soorten zijn te verkrijgen in een transparante vorm, maar ook valt te denken aan mooie kleurtjes. Patronen zie je ook nog wel eens op blokbodemzakjes. Het is dus maar net waar je exact naar opzoek bent. Hou je van patroontjes en/of kleurtjes en denk je dat het wat leuker staat in je keuken? Kijk daar dan naar. Ook kan het zorgen voor een mooiere verpakking voor het cadeautje. Maakt het eigenlijk niet zoveel uit hoe het eruit ziet omdat het toch voor eigen gebruik is? Dan kun je natuurlijk ook gewoon voor de transparante versie gaan.

Er zijn nu twee verschillende soorten zakken beschreven. De stazakken en ook blokbodemzakjes zijn aan bod gekomen. Het eerste product is uiterst geschikt voor het bewaren van voedingsmiddelen als pasta. Het fijne van de zakken is dat ze altijd rechtovereind zullen blijven staan. De blokbodemzakjes worden vaak gebruikt voor het verpakken van snoep. Engelse drop onder andere en wat dacht je van pinda’s? Tot slot blijkt het zo te zijn dat er verschillende kleuren en patroontjes verkrijgbaar zijn. Kijk naar wat je leuk vindt en schaf dat vervolgens aan.