Het kan iedereen overkomen: een bedrijfsongeval. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Maar wat moet je doen nadat je een bedrijfsongeval hebt meegemaakt en je letselschade hebt? Het gebeurt nog redelijk vaak in Nederland, maar verassend veel mensen weten niet dat ze dan een letselschadevergoeding kunnen claimen voor alle schade die ze zijn opgelopen.  Daarom zullen we in dit artikel je wat meer vertellen over letselschade en schadevergoedingen. Lees dus snel verder!

Schadegeld en letselschadevergoeding

Je kan letselschade oplopen als je een ongeval hebt gehad door toedoen van een ander. Dit betekent dat iemand anders aansprakelijk is voor het ongeval en jij in principe dus het slachtoffer bent. Dit kan een verkeersongeval zijn, een ongeluk met een dier, maar ook een bedrijfsongeval. Je kan na zo’n ongeval een schadeletselvergoeding claimen. Deze vergoeding is in twee categorieën onder te verdelen. Als eerste is er materiële schade. Dit is bijvoorbeeld de schade aan een voertuig. Daarnaast is er ook immateriële schade. Hier vallen verwondingen, blessures, medische kosten en dergelijke onder. Voor immateriële schade kan je dan een speciaal soort vergoeding krijgen, namelijk smartengeld.

Wat te doen na een bedrijfsongeval

Natuurlijk wil je een ongeluk het liefst voorkomen, maar toch is het handig als je weet wat je moet doen. Na een bedrijfsongeval moet je zeker de volgende vier dingen doen. Als eerste is het belangrijk dat je het bedrijfsongeval meldt. Laat je werkgevers dus weten wat er aan de hand is. Noteer daarnaast de contactgegevens van de aansprakelijke. Dit kan bijvoorbeeld een ander bedrijf zijn waar je langs bent gegaan of een verkeersdeelnemer. Leg vervolgens je schade vast. Neem foto’s van de materiële schade en laat een arts eventuele verwondingen of blessures vastleggen. Schakel vervolgens een letselschade advocaat Amsterdam in. Een letselschade advocaat kan je namelijk helpen bij met claimen van de letselschadevergoeding.

Hoe kan een letselschade advocaat je helpen?

Een letselschade advocaat helpt je dus bij het claimen van de schadevergoeding. Je krijgt je vergoeding op basis van verschillende schadeposten. Deze gespecialiseerde advocaten bekijken zorgvuldig je situatie, en helpen je om de volledige vergoeding te krijgen. Het is mogelijk om zelf je schadevergoeding te claimen, maar het is heel precies werk en je kan makkelijk iets over het hoofd zien. Daarom is het aan te raden een letselschade advocaat in te schakelen. Bovendien is een letselschade advocaat gratis wanneer je letselschade hebt opgelopen.