Elke dag moeten we natuurlijk eten. Want eten is brandstof. Maar wanneer je ergens heen gaat, dan is het ook wel eens fijn om zelf natuurlijk wat lunch, of eten, mee te hebben. En dan is het natuurlijk ook fijn wanneer je het goed kan inpakken. Hier kan je denken aan een leuke broodtrommel, bakjes of gripzakjes. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je mee wilt nemen. Maar dat is natuurlijk 1 ding. Het is ook wel fijn wanneer je goede recepten hebt met wat je mee kan nemen. Wij helpen je alvast met een paar lekkere recepten voor de lunch. Want een goede lunch zorgt ervoor dat je na een goede start ook nog door kan tot de avond.
Een goede lunch, is altijd welkom
Zet in een handomdraai de lekkerste lunch gerechten op tafel met behulp van de lunch recepten op deze pagina. Je vindt er inspiratie voor een snelle lunch, maar ook voor wanneer je uit wilt pakken. Maak bijvoorbeeld een lekkere clubsandwich, een gevulde omelet met roomkaas of gezonde pannenkoekjes. Er is voor ieder wat wils!
BROODJE GERASPT EI MET AVOCADO
5 van 2 stemmen
Maak het welbekende TikTok recept: broodje geraspt ei met avocado. Een super lekkere en makkelijke lunch die binnen 25 minuten klaar is.
Bereidingstijd: 25 min
Recept voor: 2 personen
BENODIGDHEDEN
- 4 ciabatta's
- 50 gr rode pesto
- 1 avocado
- 4 eieren
- Parmezaanse kaas
- zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
-
Als je afbakbroodjes hebt gekocht, beginnen we met het afbakken van de broodjes in de oven.
-
Kook ondertussen de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze daarna schrikken en goed afkoelen.
-
Snijd de avocado in plakjes.
-
Snijd alle broodjes open en besmeer de broodjes met pesto.
-
Beleg de broodjes daarna met avocado.
-
Rasp boven elk broodje een ei. Let op: de eieren moeten goed afgekoeld zijn.
-
Maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zout en peper.
BURRATA SANDWICH
4.84 van 6 stemmen
Een goedgevuld broodje met serranoham, pesto, tomaat en burrata.
Voorbereidingstijd: 5 min
Recept voor: 2 personen
BENODIGDHEDEN
- 1 ciabatta
- 1 bol burrata
- 12 cherrytomaatjes
- 50 gr serranoham
- 2 el groene pesto
- pijnboompitten
- snuf peper en zout
- balsamicodressing
- evt chilivlokken
BEREIDINGSWIJZE
-
Zelf vonden we het lekker om de tomaatjes even onder de grill van de oven te zetten, hoeft niet perse. Lijkt dit je ook lekker? Verwarm dan even de grill voor.
-
Doe tomaatjes in een ovenschaal met wat olijfolie, zout en peper. Zet daarna 10 minuutjes onder de grill.
-
Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie.
-
Snijd de ciabatta doormidden en daarna nog een keer over de lengte doormidden. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie.
-
Bak de broodjes in met de kant waarop olijfolie zit even goudbruin in de koekenpan waar de pijnboompitten in zaten.
-
Besmeer de broodjes met een beetje pesto. Leg dan wat serranoham op de broodjes. Prak de burrata op de broodjes, tomaat en pijnboompitten erover en tot slot nog wat balsamico dressing. Kapje erop en aanvallen maar!