Als je een eigen bedrijf hebt dat zich bezighoudt met het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden waarbij een voertuig nodig is, dan is het wel zo fijn dat er ook een voertuig aanwezig is waarmee deze werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Mocht je recentelijk het bedrijf gestart zijn, dan is er een kans aanwezig dat je nog niet over een voertuig beschikt. Als je op het punt staat om een voertuig aan te schaffen, is het verstandig om eens te kijken of het zakelijk leasen van een voertuig verstandig is. Wil je weten wat voor voordelen het zakelijk leasen van een voertuig te bieden heeft? Lees dan vooral even verder!

 

Je hebt altijd een voertuig tot je beschikking

Een van de grootste voordelen van het zakelijk leasen van een voertuig, is dat je altijd een voertuig tot je beschikking hebt. Dat heeft ermee te maken dat je voertuig ook defect kan gaan en bijvoorbeeld gerepareerd moet worden. De maatschappij zorgt er dan ook voor dat je een nieuw of een gerepareerd voertuig terug krijgt. Dat dit mogelijk is, is ook erg belangrijk. Je kunt namelijk veel financiële schade oplopen als je geen voertuig hebt die nodig is voor het uitvoeren van bepaalde zaken. 

 

Geen wegenbelasting en verzekering

Veel ondernemers vinden het vervelend dat ze maandelijks meerdere betalingen moeten doen voor een voertuig. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de verzekering en de wegenbelasting van een voertuig. Een van de andere voordelen van het zakelijk leasen van een Volkswagen Transporter of een Crafter Volkswagen, is dat je geen verzekering en geen wegenbelasting hoeft te betalen. Dat heeft ermee te maken dat het voertuig eigendom is en blijft van de maatschappij. Je moet de maatschappij maandelijks een bepaald bedrag betalen en daar blijft het dan ook bij. 

 

Rijden in een nieuw voertuig

Wanneer je een lease contract gaat afsluiten bij een aanbieder in Nederland, dan zul je altijd rijden in een nieuw voertuig. Dat is ook erg fijn, want nieuwe voertuigen zijn vaak betrouwbaarder en gaan dus ook langer mee dan voertuigen die wat ouder zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat dit niet bij elke maatschappij ook het geval is. Het kan dus ook voorkomen dat je een ouder of tweedehands voertuig krijgt. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met een maatschappij. Zij kunnen je er telefonisch vaak meer over vertellen!