SAP systeem uitleg

SAP software is een uitgebreide oplossing voor bedrijfsplanning die organisaties meer inzicht biedt in alle aspecten van hun activiteiten. Door inzicht te krijgen in alle bewegende delen van een bedrijf, van financiën en productie tot verkoop en marketing, kunnen bedrijven beter geïnformeerde beslissingen nemen die de algehele efficiëntie en productiviteit verbeteren.

Bovendien biedt SAP bedrijven hulpmiddelen om hun prestaties beter te controleren en verbeterpunten te identificeren. Het resultaat is dat bedrijven die SAP gebruiken de concurrentie voor kunnen blijven en hun resultaat voortdurend kunnen verbeteren.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van SAP software voor bedrijfsplanning zijn:

  • Uitgebreid inzicht krijgen in alle bedrijfsactiviteiten
  • Beter geïnformeerde beslissingen nemen die de efficiëntie en productiviteit verbeteren
  • Prestaties bewaken en verbeterpunten identificeren
  • De concurrentie voorblijven
  • Kleine en middelgrote bedrijven kunnen hun bedrijfsvoering beter beheren en belangrijke processen synchroniseren met behulp van SAP Business One. Hierdoor ontstaat een beter inzicht en kunnen beslissingen worden genomen op basis van actuele gegevens.

Functionaliteiten van SAP Business One 

In SAP Business One zijn veel functies beschikbaar. Het kost tijd om deze functies onder de knie te krijgen. Bovendien worden niet alle functies meteen gebruikt. Men raakt pas na verloop van tijd gewend aan het systeem en de werking ervan. Vaak ontstaat dan de behoefte aan nieuwe functies, of worden nieuwe functies geïdentificeerd. Het is eenvoudig om een handboek te hebben waarin staat hoe een bepaalde functie werkt om het gebruik te ondersteunen en u te helpen aanvullende functionaliteiten aan te passen. Planlogic heeft de SAP Business handleidingen netjes op deze pagina geplaatst samen met een link naar het gerelateerde SAP Business One handboek voor dat onderwerp.

Signaleer sneller kansen in uw bedrijf 

Op basis van de status van activiteiten zoals vergaderingen, besprekingen en andere processen binnen de verkoop- en inkooppijplijn, stelt de module kansen u in staat om open kansen te volgen en te analyseren. 

  • U kunt prioriteit geven aan verkoop- en inkoopinspanningen en anticiperen op mogelijke inkomsten met behulp van uitgebreide prognosetechnieken. 
  • Met behulp van de verschillende tabbladen van het Opportunity-venster kunt u een opportunity beheren vanaf de creatie en de veldconfiguratie via het bijwerken en rapporteren tot het sluiten ervan. 

Heeft u na het lezen van de SAP softwarehandleiding nog steeds vragen? Bent u op zoek naar een gespecialiseerd antwoord? De SAP Business One specialisten van Planlogic staan direct voor u klaar en brainstormen graag met u over een implementatiestrategie die het beste werkt voor uw bedrijf. Neem meteen contact op met planlogic voor een gratis consultatie of SAP Business One-demonstratie! De SAP implementatie zal helemaal naar uw wensen uitgevoerd worden.