Een laptop wordt tegenwoordig voor diverse taken gebruikt. Zo is een laptop tegenwoordig onmisbaar voor het werk. Daarnaast gebruiken scholieren een laptop voor het leren van de toetsstof, maar ook voor het maken van verslagen. Het nadeel van een laptop is alleen dat deze tegenwoordig erg duur is. Zo kost een nieuwe laptop al snel meer dan 1000 euro. Gelukkig zijn er ook andere manieren om voor minder geld aan een laptop te komen.

 

Koop een tweedehands laptop 

Een manier om voor een hoop minder geld toch aan een goede laptop te komen, is door een tweedehands model aan te schaffen. Zo kun je bijvoorbeeld via Marktplaats op zoek gaan naar een laptop past bij jouw werkzaamheden. Houd er wel rekening mee dat je niet weet of de laptop intern schade heeft. Je loopt dus alsnog een risico en daardoor is het toch net wat minder interessant. Je kunt daarom beter op zoek gaan naar een refurbished laptop.

 

Een refurbished laptop bestellen

Een andere optie die je hebt, is het kopen van een refurbished laptop. Dit is een gebruikte laptop die volledig nagekeken is. Als bepaalde onderdelen versleten waren, dan kun je ervan uitgaan dat deze zijn vervangen. Het voordeel van een refurbished laptop is dat die stukken goedkoper is. Een ander voordeel van een refurbished laptop is dat er geen nieuwe laptop geproduceerd hoeft te worden. Je recyclet een product en dat is gunstig voor het milieu. Let er overigens wel op de garantie. Kies voor een bedrijf waar je minimaal een half jaar garantie krijgt. Mocht er dan iets kapot gaan, dan wordt dit kosteloos gerepareerd. 

 

Koop samen met je broer of zus een laptop

Het kan zijn dat je maar enkele keren per week een goede laptop nodig hebt. Als dit het geval is dan is het aan te raden om te kijken of je samen met je broer of zus een laptop aan kunt schaffen. Je bent in dat geval de helft goedkoper uit en dat is prettig. Maak overigens wel duidelijke afspraken, daarmee voorkom je eventueel gedoe onderling. Als je bang bent dat hier later ruzie door gaat ontstaan, dan is het niet aan te raden om samen een laptop aan te schaffen. Het is in dat geval de geldbesparing niet waard. Je kunt er in dat geval beter voor kiezen om alsnog een tweedehands model aan te schaffen die helemaal voor jezelf is.