Veel ondernemers, maar ook veel particulieren, maken regelmatig gebruik van gripzakjes. Gripzakjes zijn zeer kleine zakjes die afgesloten kunnen worden. Het is een uitstekende oplossing als je kleine producten moet verpakken, maar ook om te voorkomen dat je kleine onderdelen van een machine of een ander product verliest. Gripzakjes kunnen voor talloze verschillende doeleinden gebruikt worden. Wil je weten voor welke doeleinden je gripzakjes kan gebruiken? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen!

 

Het verzenden van kleine producten

Als je een webwinkel hebt en kleine producten verkoopt, dan is het ontzettend belangrijk om ook over voldoende gripzakjes te beschikken. Kleine producten worden verzonden in een envelop of in een brievenbuspakket, maar soms zijn de producten zo klein dat de klant in een envelop of een brievenbuspakket moet zoeken naar de producten. Je kunt er met gripzakjes voor zorgen dat de producten bij elkaar blijven en dat is erg fijn, niet alleen voor jou, maar ook voor de klant. Houd er wel rekening mee dat het alleen verstandig is om gripzakjes te gebruiken als je geen andere oplossing hebt, want gripzakjes zijn van plastic gemaakt en zijn daardoor ook zeer slecht voor het milieu. 

 

Het opslaan van onderdelen

Mocht je je regelmatig bezighouden met houtbewerking of met het onderhouden van machines, dan is de kans groot dat je regelmatig met zeer kleine onderdelen opgescheept zit. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan kleine schroefjes, maar ook aan kleine bouten. Het is natuurlijk de bedoeling dat deze onderdelen goed opgeslagen worden, maar dat is erg lastig. Je kunt daarom het beste gripzakjes aanschaffen waar je de onderdelen in kan bewaren. Hiermee voorkom je dat de belangrijke onderdelen kwijt raakt en nieuwe onderdelen moet aanschaffen. Het is erg handig om alle kleine onderdelen op deze manier te bewaren, want je verkleint hiermee de kans dat je deze onderdelen kwijt raakt. 

 

Kunnen gripzakjes bedrukt worden?

Wanneer je regelmatig gripzakjes gebruikt voor het verzenden van producten, dan is het aan te raden om gripzakjes te bedrukken, maar is dat wel mogelijk? Ja, dat is zeker mogelijk, want je kunt hiervoor terecht bij een Nederlandse drukkerij. Het is een zeer verstandige keuze om dit te doen, want door gripzakjes te bedrukken kun je ervoor zorgen dat je reclame maakt voor je onderneming. Daarnaast kun je de gripzakjes door bedrukkingen ook markeren, waardoor het voor je werknemers makkelijker wordt om een gripzakje te herkennen. Dit doen veel bedrijven die een enorme loods hebben met duizenden verschillende onderdelen.