Kijkt men naar de wereld van tegenwoordig, dan toont het kenmerken van een groot dorp. We spreken dan ook van een global village. Door snelle technologische innovaties zijn landen in staat om beter te communiceren met elkaar. Zo ook de bevolking. Hierdoor verspreiden normen, waarden, gebruiken, ideeën en kennis. Toch blijven landen altijd op hun eigen manier uniek. Ben jij nieuwsgierig naar de culturen die in verschillende landen heersen? Ga dan op culturele vakantie naar Zuid-Afrika of Cuba.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een rijke cultuur. Dat komt voornamelijk doordat het land een smeltkroes is van allerlei verschillende culturen. Zuid-Afrika is thuis voor mensen met andere afkomst, geschiedenissen, huidskleuren, klederdrachten en noem zo maar op. Wanneer je op vakantie gaat naar dit land zal je diverse cultuurelementen ontdekken die we in Nederland herkennen. Dit komt doordat Zuid-Afrika verschillende westerse overheersers heeft gekend. Toch zijn er ook veel lokale culturen te vinden. Iets verder van de drukke steden leven namelijk eeuwenoude stammen zoals Tswana, Xhosa, Khoisan, Zulu en Shona. Ga op avontuur en beleef de wonderlijke cultuur van Zuid-Afrika. 

Cuba

Ben je op zoek naar een compleet andere beleving dan je gewend bent? In dat geval biedt Cuba precies waar je naar op zoek bent. Het land was ooit thuis voor Fidel Castro en Che Guevara. Beiden streden ze in de jaren ’50 voor een nieuwe socialistische maatschappij. Vandaag de dag zijn de resultaten van deze strijd nog volop aanwezig. Cuba kenmerkt zich door zijn communistische beleid. Inwoners hebben weinig materiële bezittingen, alle hotels zijn eigendom van de staat en woningen van mensen zijn van buiten vrijwel identiek aan elkaar. Bezoek je Cuba, dan neem je een stap terug in de tijd. Je ervaart hoe het leven is zonder internet, nieuwe technologieën en grote bedrijven. In plaats daarvan geniet je van de typisch Cubaanse muziek, de vriendelijke mensen en de prachtige zandstranden. 

Zorgeloos op reis

Zuid-Afrika en Cuba. Beiden ontzettend interessante landen. Boek snel je tickets en beleef de vakantie van je leven. Toch zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen om zorgeloos op reis te kunnen gaan. Zo is het goed om na te denken over de reisdocumenten die je nodig hebt voor de verschillende landen. Voor beiden heb je uiteraard je paspoort nodig, maar door Corona kan het ook zijn dat je extra formaliteiten moet doorstaan. Check dit alvorens je reis. Ook moet je waardevolle spullen goed kunnen beschermen. Denk bijvoorbeeld aan je nieuwe telefoon. Ga vandaag nog op zoek naar een hoesje iphone 13 pro max of iphone 13 pro case. Zorg ook voor een stevige laptop- en cameratas. En als laatst is het handig om voor je vertrek uit te zoeken waar kwalitatief goede ziekenhuizen zijn voor noodgevallen.