Als er een betonnen vloer is aangebracht binnen een groot bedrijfspand of een schoolgebouw, dan is het erg prachtig om de vloer af te werken met epoxy. Dit zorgt ervoor dat de uitstraling van beton volledig verdwijnt en dat de vloer meer leven krijgt. Het afwerken van een vloer met epoxy is soms zeer ingewikkeld. Dat heeft ermee te maken dat je moet weten hoe je met epoxy moet werken. Hier vind je meer informatie over het afwerken van een vloer met epoxy.

Is epoxy veilig?

Als een betonnen vloer is afgewerkt met epoxy dan is de vloer zeker veilig. Het is alleen gevaarlijk om met epoxyhars te werken aangezien bepaalde componenten van epoxy zeer giftig zijn voor mens en dier. Dit houd niet in dat dit het geval is met alle soorten epoxy. Als je met epoxy gaat werken, is het zeer verstandig om een veiligheidsbril en een masker te dragen. Op deze manier kan er namelijk niks terecht komen in je mond of in je ogen want dit kan zeer grote gevolgen hebben. Veel bedrijven verplichten hun personeel ook om beschermende kleding te dragen aangezien epoxy ook via de huid het lichaam kan binnendringen. 

Waarom jij je vloer afwerken met epoxy moet uitbesteden

Als jij de vloer van je bedrijfspand of van een schoolgebouw wilt afwerken met epoxy, dan is het altijd verstandig om een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is voor in te schakelen. Deze bedrijven hebben namelijk de juiste epoxy in huis. Hierdoor weet je zeker dat de epoxy vloer van de beste kwaliteit is en dat is enorm belangrijk aangezien goedkopere en minder kwalitatieve epoxy snel kan verslijten. Daarnaast weten deze bedrijven ook precies hoe zij op een veilige manier moeten omgaan met epoxy. Dit is erg belangrijk aangezien sommige soorten epoxy zeer giftige stoffen bevatten. 

Wat kost het afwerken van een vloer met epoxy?

Veel mensen vragen zich af of het afwerken van een vloer met epoxy duur is. Dit is een logische vraag en het antwoord is ook zeker ja. Epoxy is namelijk zeer prijzig als je epoxy van de juiste kwaliteit aanschaft. Daarnaast is het niet eenvoudig om met epoxy om te gaan en moet je hier dus echt gespecialiseerd in zijn. Dit houd dus in dat je altijd een bedrijf hiervoor moet inschakelen. Ook zijn er veiligheidsrisico's aanwezig en daar moet het bedrijf ook vergoed voor worden.