Wanneer de zomer er weer aankomt, is het heerlijk om een plekje in de tuin te hebben waar je van de zon kunt genieten. Ondanks dat het in Nederland het grootste gedeelte van de tijd niet echt weer is om lekker in de tuin te gaan zitten is het voor die paar maanden toch wel aan te raden een leuke zitplek te regelen. Dan kun jij na een lange dag nog even lekker ontspannen en genieten van de laatste zonuren. Zo kun je er onder andere voor kiezen om voor een loungeset te gaan. Dit is de ideale plek om met meerdere mensen in de tuin te zitten, maar waar moet je op letten bij het kopen van een loungeset?

 

Wat voor bank komt er bij de loungeset?

Wanneer je op zoek gaat naar een tuinmeubel is het belangrijk dat je op de grootte van het meubel let. Je wilt natuurlijk geen zitplaatsen te kort komen. Zo kun je er onder andere voor kiezen om een rechte loungebank te kopen, maar ook voor een hoekbank. Een hoekbank zal meer zitplaatsen geven dan een rechte bank. Wel zal de hoekbank een stuk meer ruimte innemen in de tuin. Dit kan als je een kleinere tuin hebben nogal vervelend zijn. Met een hoekbank heb je wel ook een stuk beter de mogelijkheid om lekker onderuit op de bank te gaan liggen. Meestal wordt een standaard loungeset geleverd met een lage tafel of voetenbank. Ook kun je ervoor kiezen om een loungeset te kopen met een hogere dinertafel. Als je hier naar op zoek bent is het aan te raden om naar dining loungesets te zoeken. 

 

De uitstraling en het materiaal

Als je een loungeset wilt gaan kopen is het natuurlijk ook belangrijk dat deze aansluit bij de rest van het interieur. Het meubilair is vaak van binnen ook te zien en maakt dus ook een onderdeel uit van de uitstraling van de rest van het huis. Verder is het ook belangrijk om naar de stof te kijken van de loungeset. De ene stof zal een stuk meer comfort geven dan de ander. Wel zul je dit vaak ook terugzien in de prijs. Toch zijn niet alle stoffen geschikt voor in Nederland. Het regent hier vaak en sommige stoffen kan hier maar slecht tegen. Als je toch voor een luxere stof wilt gaan die niet tegen regen kan is het verstandig een opbergbox tuin te regelen.