Voor de echte gamers onder ons is een game pc erg belangrijk. Als beginnende gamer is het dan ook belangrijk om een goede game pc samen te stellen. Er zijn namelijk veel verschillende pc’s te vinden en dat kan het best moeilijk maken om de goede te kiezen! Daar willen we je daarom een beetje bij helpen. Wij hebben namelijk een aantal dingen voor je verzameld waar je op moet letten bij het uitzoeken van een game pc.

Waarom is een game pc belangrijk?

Als allereerst willen we je vertellen waarom een game pc handig is om te hebben. Nou, als jij van gamen houdt dan heb je vast gemerkt dat een normale pc niet helemaal geschikt is voor bepaalde games. Zo loopt de pc bijvoorbeeld vast, of kun je bepaalde spellen niet spelen. Daarom kiezen veel gamers ervoor om een game pc te kopen zodat ze deze problemen niet meer ervaren. Dat is erg begrijpelijk en ook de reden waarom game pc’s gemaakt worden en dat is wel zo goed om te weten.

De videokaart

Een game pc samenstellen begint bij het kiezen van een goede videokaart. Een videokaart is niet te missen bij een gaming pc. De kaart zorgt er namelijk voor dat je mooi beeld krijgt op je scherm. De regel geldt: hoe sneller de videokaart is, hoe mooier en vloeiender het beeld van de game op jouw scherm verschijnt. Het is daarom noodzakelijk om minimaal 30 of 60 frames per seconde te hebben. Als deze zogenaamde fps lager zijn dan zul je ook slecht beeld krijgen. De beelden lopen dan niet vloeiend in elkaar over en dat kan zorgen voor slechtere prestaties tijdens het gamen! Er zijn verschillende soorten videokaarten te vinden en daarom is het een goed idee je hier over te laten informeren.

Werkgeheugen

Een gaming computer heeft ook een bepaald werkgeheugen nodig. Zo kun je verwachten dat je minimaal 8 gigabyte RAM geheugen nodig hebt. Wanneer je minder werkgeheugen hebt dan 8 GB RAM dan zul je merken dat de spellen vast lopen en dat je bijvoorbeeld lange laadtijden krijgt. Als je bij het gamen ook tegelijkertijd een livestream wilt uitvoeren dan kun je het beste gaan voor nog meer werkgeheugen. Dan kun je dus het beste voor 16 GB of 32 GB gaan. Het is dus belangrijk dat je duidelijk voor jezelf hebt waar je de computer voor wilt gebruiken en hoe intensief je hem wilt gebruiken.